Білгород-Дністровська фортеця

Білгород-Дністровська фортеця - найбільша в Україні

Всім туристам біля Одеси або в самому місті рекомендуємо обов'язково з'їздити в Білгород-Дністровську фортецю. Її друга назва - Аккерманська. Хочете поринути в світ історії, легенд і містики? Тоді Аккерманський замок Вам обов'язково сподобається.

Це найбільша фортифікаційна споруда на території України, причому, одна з тих що найкраще збереглася. 

Недалеко від входу в фортецю проводяться розкопки стародавнього міста Тіра, на території якого в 13-15 століттях і побудована цитадель.

Територія фортеці дуже велика, щоб все неспішно обійти, потрібно не менше години. Усередині представлені облогові знаряддя і відкрита кімната з експонатами знарядь тортур. Цікаво буде відвідати замок під час показових лицарських змагань (дізнатися анонс можна на оф.сайті Білгород-Дністровського).

При відвідуванні ФОРТЕЦІ З ДІТЬМИ СЛІД ДИВИТИСЯ ЗА ОСТАННІМИ.

На стінах немає захисних огороджень, в деяких місцях проходи досить вузькі і знаходяться на висоті 3-5 метрів. Попереджувальні таблички "Ходіння по стінах заборонено", як правило, нікого не зупиняє.

Інформація для туристів

Де знаходиться і як дістатися?

Адреса фортеці: м.Білгород-Дністровський, вул. Ушакова 1. Сюди возять організовані екскурсії з Одеси та Затоки, але дуже легко дістатися і на громадському транспорті (маршрутки з ж / д вокзалу і електричка).