11 простих правил перебування на сонці

Хтось проводить літню пору за роботою, а комусь вдається взяти від трьох літніх місяців пару тижнів відпустки, і тоді море стає по коліно. У будь-якому випадку жодне літо не обходиться без засмаги. Навіть, якщо ви не збираєтеся засмагати, але йдете на денну прогулянку, потрібно захистити себе від зайвих сонячних променів, які можуть сильно травмувати шкіру.

ТОМУ ІСНУЮТЬ ПРАВИЛА ПРАВИЛЬНОГО І БЕЗПЕЧНОГО ПЕРЕБУВАННЯ НА СОНЦІ:

  • Обов'язково захищайте шкіру, чим активніше сонце, тим вище повинен бути SPF захисного крему. Використовуйте захисний крем, перед тим як відправитися на пляж, за 10-15 хвилин до виходу з дому, після купання повторно нанесіть крем.

  • Найкращий час перебування на сонці - в ранкові та вечірні години, а ось в період з 12 до 15 годин загоряти не рекомендується, сонце найбільш активне і небезпечне. Крім того, в перший день не варто зловживати засмагою, 15-20 хвилин цілком вистачить. У наступні дні час перебування на сонці можна поступово збільшувати до однієї години.

  • Людям з білою шкірою слід засмагати менше звичайного рекомендованого часу, так як їх шкіра більш сприйнятлива до дії сонця, бажаний загар може обернутися почервонінням, а опіки на такій шкірі закінчуються часто пухирями, які зіпсують весь відпочинок.

  • Якщо перебування на сонці привело до появи сонячного опіку, вам необхідно придбати крем-гель UV-SOS, який можна використовувати як засіб для компресу. Його дія охолодить і заспокоїть шкіру, запустить процеси екстреної регенерації та захисту від запалень.

  • Обов'язково носіть капелюхи, панами або будь-які інші головні убори, які захищають голову від сонячного удару. Особливо рекомендується захищати голову власникам світлого волосся, які більше схильні до сонячного удару.

  • Особливий догляд вимагають чутливі області, які необхідно максимально захищати, а саме - шия, губи, повіки і очі. Приділіть їм особливу увагу - використовуючи захисний крем, молочко для засмаги, сонцезахисні окуляри. Щоб не зіпсувати собі зір і уникнути появи передчасних зморшок, під час засмаги закривайте очі або використовуйте сонцезахисні окуляри зі 100% UV-фільтром.

  • Наносіть захисний крем, навіть якщо ви відпочиваєте під тентом, пам'ятайте, сонячні, що промені відбиваються від води і піску, з цієї ж причини не слід засмагати лежачи не піску. Намагайтеся засмагати активно, наприклад, під час гри в волейбол.

  • Після сонячних ванн обов'язково прийміть душ і змийте сонцезахисні засоби, після чого нанесіть крем після засмаги або зволожуюче молочко для тіла. Тільки професійна косметика здатна повноцінно захистить шкіру під час відпочинку на пляжі. Так косметика Premium має в своєму арсеналі ефективні і перевірені засоби для засмаги. Зняти стрес і заспокоїти шкіру допоможе молочко UV-стресотерапіі. Воно приємно охолодить шкіру, зніме роздратування і заповнить втрату вологи, церамидів, ліпідів і жирних кислот.

  • Будьте обережні при прийомі лікарських препаратів, деякі з них підсилюють фоточутливість, перебувати на сонці в такому випадку не варто.

  • Якщо у вас на тілі багато родимок, слід з обережністю ставитися до засмаги. Вплив сонця може викликати зростання родимок і привести до більш серйозних проблем.

  • Перед прийняттям сонячних ванн не рекомендується очищати тіло милом, наносити лосьйон і будь-які парфумерні засоби. Мило чудово знежирює і сушить шкіру, руйнуючи захисний шар, а лосьйони і парфумерія підвищують чутливість до ультрафіолетових променів. Все це може призвести до утворення пігментних плям

І наостанок запам'ятайте, крем і молочко для засмаги - необхідні для нормального засвоєння сонячних променів і збереженню зволоження шкіри. Сонце зневоднює і сушить шкіру, а саме брак вологи призводить до її швидкого старіння. Тому обов'язково використовуйте засоби для засмаги, активно зволожує і живить шкіру, і тоді ваш загар буде безпечним і ідеально рівним.